Родители на малчуган сигнализираха редакцията на Lupa.bg за насили във верига

...
Родители на малчуган сигнализираха редакцията на Lupa.bg за насили във верига
Коментари Харесай

Сигнал до Lupa.bg: Пак бият и тормозят деца в известна частна забавачка

Родители на хлапак алармираха редакцията на Lupa.bg за насили във верига частни детски градини. Те настояват, че децата са подложени на неприятно отношение от личния състав и постоянно са оставяни без наблюдаване в резултат на което се случват произшествия. Ето какво написа в писмото, което публикуваме без редакторска интервенция: 

Здравейте, бих желала да подам сигнал за редица нередности във верига частни детски градини " Славейче " - печално известни от безчет отрицателни постове и мнения от пострадали родители за неприятно отношение към дечицата и най-много към тези в яслените групи и деца със СОП заради невъзможността им да се оплачат- принуждение над деца, стая-изолатор за “проблемни деца ” в градината, немарливо отношение от неквалифициран личен състав, цели групи оставяни без наблюдаване в резултат на което се случват произшествия. Освен случая със сина на Цветелина Стамболийска от 2019 г отразен от всички новинарски излъчвания съм осведомена със скандални случаи на едвам избавено детенце заклещило си главичката в решетките на кошарката открито посиняло; различен случай е сина на на Никол Лазарова, закаран в Пирогов със сериозна травма на главата в резултат на рухване от високо, издадено е здравно, има и много други контузени деца в резултат на това че са оставяни без контрол.

Фрапиращ е случая с “избягало ” 2 годишно детенце от филиал Драгалевци - единствено си отваря вратата на двора, близо 40 мин никой не вижда отсъствието му, детето единствено си обикаля из Драгалевци и стига до околовръстното шосе където го прибира инцидентна шофьорка, която търси подпомагане от минувач с дете /което в следствие се оказва че също посещава Славейче/ и дружно подават сигнал в полицията. Последва скандално държание от страна на директорката и собственичка на ЧДГ Славейче, която освен че принуждава родителя подал сигнал в полицията да отпише детето си, само че и му се завежда гражданско дело N 20221110127259/2022г 24 състав за това че си е разрешил да уронва престижа на детската градина подавайки сигнал в полицията. Притеснително е арогантното “мутренско ” държание от страна на собственичката и шеф Ирена Радулова която от години дерибейства и истерично заплашва наред родители разрешили да се оплакват, води няколко каузи против родители поради финансови облаги, притиска родители които си отписват децата да подписват съглашение за конфиденциалност, че няма да пишат против градините и да предявяват искания за времето в което е обитавало детето. Доста хора върху които е извършен напън имат боязън да приказват, само че има към 10-на родители които не стопират да се оплакват и настояват, че тези градини би трябвало да бъдат затворени, пускат непрекъснато сигнали към институции, които в следствие са потулвани. Самата Ирена Радулова се перчела, че си заплаща постоянно и даже получава информация от кой са сигналите.

Цветелина Стамболийска показа, че след репортажите и е бил оказан напън, Ирена Радулова се е опитвала по всякакъв начин да повлияе на работодателя и /Мин.на икономиката/ да я уволнят, потулили са случая в Закрила на детето както и правосъдното произвеждане е било прекъснато заради незнаен причинител на насилието над сина ѝ. Ирена Радулова е извънредно нагла, алчна и арогантна, всички родители пишещи във фейсбук групите са в шок от държанието на палавата директорка, която постоянно задявала татковци на невръстни деца в кабинета си. Неслучайно градините притеглят родители около по-приемливите такси, задачата е да има оптимален брой деца и нископлатен личен състав, постоянно дами в пенсионна възраст без никакъв педагогичен опит. Във форумите и в персонален диалог някогашни и сегашни чиновници на Славейче се оплакват от неприятното отношение на Радулова към тях-работа без осигуровки, 10 часови смени с огромни групи деца, оказване на напън и закани при положение на предупреждение за овакантяване. За всички гореописани изказвания може да прочетете в детайли тук:

С почитание В.Андреева " - по този начин приключва писмото, което получихме. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР